امروز قصد داریم طرز تهیه شیرینی مشهدی|مربایی|آلمانی را به شما آموزش دهیم. برای مشاهده این آموزش با ما همراه باشید.
شیرینی مشهدی از جمله شیرینی های محبوب و خوشمزه ایرانی به شمار میرود. که مانند بقیه شیرینی ها در عید نوروز برای پذیرایی استفاده می شود.
این شیرینی در مناطق مختلف ایران به شیوههای متفاوتی تهیه و پخت میشود. شیرینی مشهدی گزینه مناسبی برای مراسمهای مذهبی و مناسبتها است.مارمالاد یا مربا ،وانیل وهل از اصلیترین مواد این شیرینی خوشمزه است و عطروطعم دلپذیری برای این شیرینی ایجاد میکند.
راههای مختلفی برای تزیین شیرینی وجود دارد اما یکی از سریعترین و سادهترین راههای ممکن، استفاده از قالب شیرینی است، قالبهای شیرینی امروز در اندازههای مختلفی تولید و روانه بازار میشوند که قالبهای کوچک را با نام مهر و کاتر شیرینی نیز میشناسند..
در این آموزش ازدستگاه سری زن و قالب فنری های شیرینی هِویکو استفاده شده است
مواد لازم:
آرد: 500 گرم
پودر قند یا شکر: 150 گرم
روغن صاف :250 گرم
تخممرغ: 2 عدد
شیر یا بستنی:50 گرم
وانیل: یک قاشق چایخوری
هل: یک قاشق چایخوری
کاکائو:2قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
مرحله اول:
روغن 50صاف و نصف آرد رو با هم مخلوط کرده و بعد از این که خوب ورز دادیم بقیه آرد را اضاف میکنیم و باز ورز میدهیم تا خمیر نرم و لطیف داشته باشیم
مرحله دوم:
پودر قند ،تخم مرغ، بستنی یا شیر (میتونید از آب هم استفاده کنید)،هل و وانیل را یک دقیقه هم میزنیم تا یک دست بشه
مرحله سوم:
دو مواد رو با هم ترکیب میکنیم و با لیسک به شکل دورانی هم میزنیم
نکته مهم :خمیر اصلا نباید زیاد هم زده شود چون سفت و تسمه ای میشود
مرحله چهارم:
روی خمیر را نایلون کشیده و 7ساعت داخل یخچال قرار داده تا استراحت کند و خودش را بگیرد
مرحله پنجم:
سپس خمیر را باز میکنیم به قطر دلخواه هر چه قطر خمیر کمتر باشد بهتر است
حالا به بقیه خمیر کاکائو و رنگ قهوه ای اضافه میکنیم و ورز میدهیم تا یک دست بشه سپس خمیر را باز میکنیم به قطر دلخواه وکاتر میزنیم
مرحله ششم:
برای کاتر زدن میتونید از دستگاه سری زن هویکو استفاده کنید چون باعث افزایش سرعت در کار میشه و میتونید شیرینی با طرح های متفاوت داشته باشید .
همچنین میتونید از قالب های فنری هویکو به صورت جداگانه برای کاتر زدن استفاده کنید
نکته مهم:نصف خمیر را برای قسمت زیرین شیرینی فقط از قسمت کاتر استفاده کنید تا خمیر ساده داشته باشید وبرای قسمت رویی مهر و کاتر را به صورت کامل فشار دهید تا طرح روی خمیر ایجاد شود.
مرحله هفتم:
سینی را به مدت 10 دقیقه داخل فر از قبل گرم شده با دمای 220 درجه قرار میدهیم تا شیرینیها پخته شوند
باز هم به فر شما بستگی دارد.
مرحله هشتم:
وقتی شیرینی ها رنگ گرفت از فر بیرون بیاورید و به روی آنها مارمالاد سیب بزنید و شیرینی های طرح دار را روی آن قرار دهید و روی شیرینی ها را به دلخواه تزئین کنید