حلوای گل سرخ (حلوای گل محمدی)

امروز قصد داریم طرز تهیه حلوای گل سرخ (گل محمدی) را به شما آموزش دهیم. برای مشاهده این آموزش با ما همراه باشید.

حلوای گل سرخ از جمله حلواهای محبوب و خوشمزه ایرانی به شمار می‌رود. این حلوا در مناطق مختلف ایران به شیوه‌های متفاوتی تهیه و پخت می‌شود. حلوای گل سرخ گزینه مناسبی برای مراسم‌های مذهبی و مناسبت‌ها است. پودر گل محمدی و گلاب از اصلی‌ترین مواد این حلوای خوشمزه است و عطروطعم دلپذیری برای این حلوا ایجاد می‌کند.

شیرینی‌ها و حلواها یکی از انتخاب‌های هر کدبانوی ایرانی برای رنگین کردن سفره‌های خود در مراسم‌ها و دورهمی‌های مختلف نظیر اعیاد و مناسبت‌های مختلف ملی و مذهبی است؛ برخی از افراد ترجیح می‌دهند تمام آنچه که نیاز دارند را از فروشگاه‌های مختلف تهیه کنند؛ اما دراین‌بین نیز هستند افرادی که علاقه دارند هنر و توان خود را به کار گیرند و سفره‌ای هنرمندانه برای میهمانان خود بیارایند؛ یکی از دغدغه‌های اصلی آنان تهیه شیرینی، بیسکوییت و حلوای خود با ظاهری شکیل و مطلوب است.

راه‌های مختلفی برای تزیین حلوای گل سرخ وجود دارد اما یکی از سریع‌ترین و ساده‌ترین راه‌های ممکن، استفاده از قالب شیرینی است، قالب‌های شیرینی امروز در اندازه‌های مختلفی تولید و روانه بازار می‌شوند که قالب‌های کوچک را با نام مهر و کاتر شیرینی نیز می‌شناسند.

در این آموزش از قالب شیرینی تک‌نفره طرح بته جقه هِویکو استفاده شده است که می‌توانید در ویدئوی زیر طریقه استفاده و تزیین حلوای گل سرخ را با این قالب مشاهده کنید.

 

مواد لازم

آرد شیرینی‌پزی یا آرد نول 150 گرم

کره 75 گرم

پودر قند 80 گرم

گل سرخ 15 گرم (اگر غنچه گل را آسیاب کنید رنگ بهتری دارد)

پودر بادام سه قاشق (قابل حذف)

عسل یک قاشق غذاخوری

روغن مایع یک قاشق غذاخوری

گلاب 40 تا 50 گرم

پودر هل نصف قاشق غذاخوری

دستور پخت حلوای گل سرخ

مرحله اول:

برای تهیه این حلوا ابتدا آرد را الک کنید، و روی حرارت قرار دهید؛ حدود پانزده الی بیست دقیقه تفت دهید به‌اندازه‌ای که رنگ آن تغییر نکند و فقط بوی خامی آن از بین برود. پس از اینکه آرد را به‌اندازه کافی تفت دادید حرارت را کم کنید.

مرحله دوم:

کره را به آرد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید، درصورتی‌که از پودر بادام استفاده می‌کنید در این مرحله به ترکیب آرد و کره اضافه کنید و به مدت دو تا سه دقیقه تفت دهید.

مرحله سوم:

شعله را خاموش کرده، عسل را اضافه کنید و خوب به هم بزنید.

مرحله چهارم:

پودر هل را به مواد اضافه کرده؛ سپس پودر گل سرخ را به مواد بیفزایید و بعد از اینکه خوب مخلوط شد پودر قند را درون تابه بریزید.

مرحله پنجم:

در این مرحله بایستی گلاب را به مواد اضافه کنید بهتر است گلاب را یکباره درون تابه نریزید؛ ابتدا روغن را به این مواد اضافه کنید؛ اگر حلوای شما یکدست و نرم نشد نیاز به افزودن گلاب دارد و می‌توانید مابقی گلاب را به مواد اضافه کنید. برای قالب زدن حلوا، ابتدا اجازه دهید دمای آن کاهش پیدا کند.

مرحله ششم: تزئین حلوا

همان‌طور که گفته شد یکی از ساده‌ترین و راحت‌ترین راه‌های تزیین حلوا و شیرینی استفاده از مهر و کاترهای شیرینی است. برای تزیین حلوای گل سرخ و بادام می‌توان از قالب شیرینی طرح بته جقه استفاده کرد.

 

۲ دیدگاه دربارهٔ «حلوای گل سرخ (حلوای گل محمدی)»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا